Ortaokulların (8.sınıfların) Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları veli ve öğrenciler için önem teşkil ediyor.
Sevgili öğrenciler derslerimde TEOG Sınavları Bayramdır demişimdir. Teog yaklaştııkça Bayramınız yaklaşıyor derim. 26 yıldır sınavların anne, baba ve çocuklar için önemini çok iyi biliyorum ne derseniz diyin veli daima o sınava sabitlenmiştir.
Sevgili veliler;
Şunu tüm kalbi duygularımla söylüyorum sınav bir sistem meselesidir, çocuklarımızdan yılların birikimini istiyor. 1 yıl dershane veya diğer kurslara gitmeyle olmuyor. Yılların birikimini ölçüyor. Okulda ki hayat sadece TEOG'dan ibarette değil, mezun verdiğimiz öğrencilerimiz hayatta farklı alanlarda başarılı olmuşlardır.
TEOG iki basamaklıdır. Birinci TEOG bitti konular daha az ve zorlu geçti fakat TEOG ortalaması alınırken birinci ve ikinci TEOG ortalaması alınıyor. TEOG sınavlarında; Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri %66.6, İngilizce, TC. İnkilap tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri %33.3 puan getiriyor.
Birinci ve ikinci TEOG ortalaması sınavın %70, geri kalan %30'luk kısmı 6. 7. ve 8. sınıf okul puanları getiriyor. Yani 500 puanın 150 puanı okul ortalaması, 350 puan TEOG sınavlarından geliyor. Bundan dolayı okul notları da önem kazanıyor. Birinci TEOG bitti ikinci Teog da daha çok konu var fakat öğrenciler daha başarılı oluyor.
Her ne olursa olsun bunlar bizim çocuklarımız ve geleceğimizdir. Sevgili öğrencilerim hep mutlu olun.